Nasza kuchnia

Cymes Rumcajsa

czyli przygotowany metodą sous-vide filet z kaczki w towarzystwie pomarańczy i cynamonu, maślanego pęczaku i zieleniny

30.00 zł

Omlet Drwala Wege

z pieczonymi połówkami ziemniaków, serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i ziołami, podawany z sosem czosnkowym

19.00 zł

Omlet Drwala

z pieczonymi połówkami ziemniaków, boczkiem i ziołami, podawany z sosem czosnkowym

19.00 zł

Kotlet Chatara

czyli schab z jajami, ziemniaki opiekane, surówka

24.00 zł

Zemsta Göringa

makaron tagliatelle z sosem z orientalnie przyprawionej wołowiny. Na ostrrro!

25.00 zł

Jesień Konesera

czyli ziemniaki w łupinach podawane z serem białym, cebulką i olejem lnianym

12.00 zł

Placki Sudeckie

placki ziemniaczane z kiszoną kapustą, doprawiane czosnkiem, cebulą i cząbrem

17.00 zł

Kotlet Chatarki

pierś drobiowa w odzieniu z sera żółtego i pomidorków, ziemniaki opiekane, surówka

24.00 zł

Baranica

Gulasz barani z kluskami kładzionymi własnej roboty.

25.00 zł

Oscyp Smażony z Żurawiną

a do tego ziemniaczki opiekane i zielenina

24.00 zł

Pokusa Leśniczego

czyli kasza gryczana zapiekana z serem białym, cebulą i boczkiem, doprawiana kminkiem i chilli

19.00 zł

Bystrzak Górski

czyli pstrąg w chrupiącej panierce, ziemniaki opiekane, zielenina

24.00 zł

Pierogi Marokańskie

z delikatnym serem kozim i miętą, podawane z sosem cytrynowym

16.00 zł

Kurza Noga!

przygotowane metodą sous-vide chrupiące udko z kurczaka podawane z sosem musztardowo-miodowym, ziemniaczki opiekane, zielenina

24.00 zł

Pierogi Gruzińskie

z aromatycznym mięsem z indyka, podawane z masłem pieprzowym

17.00 zł

Grule z Gzikiem

czyli opiekane ziemniaczki z twarogiem czosnkowo - szczypiorkowym

12.00 zł

Zupa Dnia

9.00 zł

Ruskie Opiekane

ze śmietaną

11.00 zł

Gulasz Leśny

z dodatkiem borowika i podgrzybka, podawany z kaszą gryczaną i ogórem kiszonym

20.00 zł

Jesteś tutaj